23 May 2012

FACEBLOG TÜRKİYE açıldı !

Faydaburada ismiyle entry'lerimi girdiğim ve blog yazarlarını bir çatı altında buluşturan Weblog Sözlük önemli bir işlevi yerine getiriyor. Faceblog Türkiye ise aynı amaca yönelik olmak üzere ancak facebook'un kendine has imkanlarının sunulduğu farklı bir platform olarak açıldı. Burada blog yazarlarının yazılarını paylaşacağı, üyelerin yazıyı okuyarak yorumlar yazmaya teşvik edileceği, aynı zamanda facebook paylaşımı altında da olumlu veya olumsuz eleştiriler yapılabileceği, blogger arkadaşlığının genişletilebileceği, düzenlenecek aktivitelerle (FT'de açıklanmaktadır) blog sayfalarımıza daha çok ziyaretçi sağlanabileceği bir ortam oluşturmak en önemli amaçlar arasında. Daha sonra gelişecek fikirlerle daha farklı projeler de üretilebileceği aşikardır.


Bu tarz bir facebook sayfasının henüz hiç bir isim altında bulunmadığı da düşünüldüğünde, hızla büyüyeceği konusundaki tahminler yersiz sayılmaz sanırım.


Bir diğer avantajlı yanı, Faceblog Türkiye'nin sadece blog yazanlara değil, belli kounlarda ya da genel olarak her konuda güzel blog yazıları okumak isteyenlere de açık olduğudur. Sayfa içinde belli konuarda açılacak notlar altına, o konuda yazısı olanlar blog linklerini bırakabilecekler.


Her zamanki kuralları hatırlatmaya gerek bile duymamakla birlikte sayfada siyasi, dini, gayri ahlaki içerikli yazı paylaşımları, argo ve polemik yaratıcı söylemler bulunduran yorumlar ve paylaşımlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.


Fayda üretme, paylaşma ve paylaştırma amacına yönelik olarak açılmış bulunan FACEBLOG TÜRKİYE hayırlı olsun diyelim.



4 comments:

  1. hayırlı olsun umarım katılım dahada artar:)

    ReplyDelete
  2. Teşekkürler. Sanırım şu aşamada insanlar onca sosyal medya hesaplarına bir yenisini daha ekleyip eklememe konusunda kararsızlar v beklemedeler. İhtiyaç kendisini gösterdikçe talep de o oranda artacaktır diye düşünüyorum. Artmazsa da canımız sağolsun :), kapatırız olur biter. Ancak zaten blog kullanımı henüz yeterince yaygınlaşmış değil. Biraz daha zamana ihtiyaç var.

    ReplyDelete
  3. gızlı kapalı bı grup acsan belkı daha cok ılgı olurdu ben mesela bı gruba uyeyım facede ama herkes yok orda davetle gırılıo kuran kısı ekleyebılıo sadece blogspot deıl butun bloglar wordpress vb.. hepsınden olanlar var bıde bloglarda kımse kendını gercek kımlığını yanı yazmadığı ıcın ondanda sorun var yanı bende sımdı paylastıktan sonra gordum gercı profıl resmıme dıkkat etmem lazım cok yakın koymayayım gercı ne paylasıyorum cokta ozel seyler mı bazıları belkıde ozel yanı ne bıleyım baskı altına gırmıs gıbı oldum takıbındeyım bu arada hayırlı olsun google frıendsınız:)

    ReplyDelete
  4. Şu davetle giriş fikri dikkatimi çekti. Sanırım uygulamaya koymamız gerekecek. Özellikle kişinin mesela argo, küfür, hakaret vs. içerikli yazısı olup olmadığını kontrol edip ona göre kabul etmek iyi olur. Bir anlamda da gizli kapaklı bir hale gelmiş olur.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...