30 April 2012

"Nihathocam" MSN ve Skype'de

MSN / SKYPE GENEL İNGİLİZCE DERSLERİ - KONUŞMA KULÜBÜ


İnternetin bu kadar yaygınlaştığı, alışveriş dahil yüz yüze yapılabilen hemen herşeyi uzaktan da olanaklı kıldığı günümüzde artık özel dersler de bu şekilde alınabiliyor. Hem yolda geçen zaman kaybını ve yorgunluğu engelliyor, hem de insanları daha kolay ve az masraf ile birbiriyle buluşturuyor. Kısacası İngilizce seviyenizi geliştirmek ve daha akıcı hale getirmek için internet artık çok daha ekonomik imkanlar sunuyor.  

Nedir Bu Akıcı İngilizce Konuşma?


Artık iş ilanlarında iyi derece İngilizce bilenler değil, "akıcı İngilizce konuşabilenler" aranıyor.  Önceleri çok önemsenmeyen bu özellik; özellikle 90'lı yıllarda üniversitelerin ve dolayısıyla iş arayan üniversite mezunlarının sayıca çoğalması, İngilizce öğrenmek isteyenler için internetin ve diğer imkanların yaygınlaşması, öyle veya böyle "İngilizce biliyorum" diyebilenlerin sayıca artmasıyla bu alandaki rekabetin doğal sonucu olarak iyice önem kazandı. 


Yine bu rekabet, iş dünyasında da kendini gösterdi ve kariyer planında yükselmek gibi hedefleri olanlar İngilizce sınavlarında yüksek puanlar tutturabilseler de, bu hedefe giden yoldaki en son basamak olan İngilizce mülakatlarında bu yüksek puanlarının kendilerine çok da avantaj sağlamadığını görerek hayal kırıklığına uğramaya başladılar. Hatta bu kişiler, sınavlarda daha düşük puan alan en yakınındaki arkadaşının mülakatı geçmesine şaşırarak hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Burada elbette gramer bilgisinin ve testleri hızlı çözme becerisinin değersizleştirilmesi söz konusu değil. Ne var ki, küçük gibi görünen bazı taktiksel çalışmalarla dil seviyesi ileri düzey olmasa da kendi düzeyinde daha akıcı ve rahat konuşabilenler iş ve sosyal hayatında fark yaratıyor ve öne geçiyor.


Uzun yıllar yaşadığım yurt dışı deneyimlerim de göstermiştir ki çoğu kez seviye olarak karşısındakinden çok daha az gramer ve cümle kurma becerisine sahip diğer milletlerden insanlar maalesef Türk'lerden her zaman daha akıcı İngilizce konuşuyorlar. Bundaki en temel sebep eğitim sistemindeki yanlışlar ve alışkanlıklarda yatıyor. Burada bir ayrımı da hemen ortaya koymak gerektiğini düşünüyorum. Yabancı dili akıcı konuşmak, mükemmel konuşmak demek değildir. Akıcı konuşmak, en başta özgüven sahibi olmaktan geçiyor. Akıcı konuşmak en kısa tabiriyle, hata yapma korkusunu neredeyse sıfıra indirerek, en kısa şekilde ve en doğru telaffuzla düşüncelerini karşı tarafa aktarmak olarak tanımlanabilir. Burada telaffuzun önemini bir kez daha vurgulamak çok yerinde olur kanısındayım.


Akıcı Konuşmada Yabancı Eğitmen mi Daha Faydalıdır?


Pek çok kişi konuşma eğitimin hiç Türkçe bilmeyen yabancı bir eğitmenle alınmasının daha uygun olacağını düşünür. Bu düşünceye her zaman saygım vardır, ancak şahsi kanaatim,  yabancı dili akıcı konuşabilen, telaffuzu yeterince iyi olan ve her iki dile de hakim olan eğitmen ile minimum sürede maksimum faydanın elde edilebileceği şeklindedir. Hem İngilizce'ye hem de Türkçe'ye dilbilgisi ve konuşma yönünden hakim olan eğitmen, karşısında belli alanlarda zorlanan öğrenciye daha farklı yaklaşacak, anında sorunun kaynağını tespit ederek daha çözüme yönelik aksiyonlar alabilecek, yapılan hataları en kısa sürede yok edebilecektir. Telaffuz konusunda elbette yabancı eğitmen daha üstün olabilir ama akıcılığın hızlanması için gereken bazı küçük ama önemli müdahaleler ancak öğrencinin dilini de bilen eğitmen tarafından yapılabilir. Ben bu konuyu, bir otomobilin yüksek vitesten kalkışa geçmesine benzetiyorum. Belki hareket sağlanacak, ancak minimum sürede, en az eforla maksimum yol alınması daha zor olacaktır.


*     *     *


Bu önemli açıklamalardan sonra başlığımızın konusuna gelirsek, sahip olduğum deneyimlerimi aktarabilmek amacıyla, hem basit teknikleri öğrenmek istiyor hem de konuşma eksikliğinizi gidermek ve kendinize şans yaratmak isteyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz. 


Siz de artık Genel İngilizce derslerinizi ve İngilizce konuşma yeteneğinizi geliştiren Konuşma Kulübü faaliyetini çok cüz-i miktarlara MSN veya Skype* üzerinden kolayca alabilirsiniz. Özellikle İngilizce konuşma yeteneğinize müthiş fayda sağlayacak bu yöntemde şu an için uyguladığım ücret sadece 10 TL/saat.


Yapmanız gereken çok basit :
Aşağıdaki yöntemlerden biriyle ödemenizi ( 10-20-30- ..TL) yapıp bana uygun zamanınızı bildirmek!

1) YapıKredi   : 67466217 (Nihat Ökmen) 
    İş Bankası  : 1191 201533 (Nihat Ökmen)
    PayPal       : nokmen@gmail.com

2) Böyle bir adım yok...artık derse başlayabiliriz !

MSN ekle      : Nihathocam@live.com, nokmen@hotmail.com
SKYPE ekle  : Nihathocam


-----------------------
* Ücretsiz arama, yazılı, sesli ve görüntülü konuşma, konferans, dosya paylaşımı işlerini kolayca yapabileceğiniz Skype kurulumu çok basit : www.skype.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...