07 April 2012

Giriş Yazısı

Neden Buradayım


Bu sayfanın varlık nedeni; en kısa anlatımıyla insana değer katan, insan olma bilincini yeniden hatırlatan, bireysel ve sosyal kimliğine ve aynı zamanda sahip olduğu değerlerine bağlılık derecesini sorgulatacak şekilde doğru bildiklerimi paylaşmak -asla doğru olduğunda ısrar etmek değil- ama nedenlerini, dayandığı birtakım önkabul ya da gerçeklikleri, varsa arkasındaki deneyimlere dayalı bilgilerimi ortaya koyarak yapacağım yorumlarımı bir nevi sentez halinde okuyuculara sunmaktır. Ben buna kısaca "fayda üretmek ve paylaşmak" diyorum.


Olabildiğince, "iyi olmak, hayatı doğru ve güzel yaşamak" gibi genel ifadeler ve klişelerden uzak kalarak, daha somut, daha dişe dokunur konular olacak bu sayfada. Gözlem yapmayı seven; insanı, bize göre sebepsiz yere havlayan sokaktaki bir köpeği, yerde koşuşturan bir böceği, kısacası doğayı ve hayatı gözlemlemeyi seven bir kişi olmamdan hareketle, bu gözlemlerime dayanan ve hayata bakışımı özetleyen olumlu ya da olumsuz kısa ve özlü eleştirel yorumlarımla bu sayfamda okuyucu ile buluşmayı amaçlıyorum.


Sayfanın Konusu


Yukarıda giriş cümlesinde sayfanın konusu olarak anlaşılmaya müsait ifadelerimin fazlasıyla genel bir ifade olduğunun farkındayım. Bunu hemen daha dar bir kapsama indirgenmesi gerektiğinin farkındayım, üstelik hemen her yerde web sayfalarının daha çok kişiye ulaşmasının temel niteliği olarak belli bir konuya odaklanmasının öneminden bahsedilirken bu, daha da bir önem arzediyor. Öyleyse biz de bu sayfanın, isminden de anlaşılacağı üzere en geniş anlatımıyla "faydanın paylaşımında" odaklanacağını belirtmiş olursak, umarım bu konuda araştırmalar yaparak, beylik ifadeleri takiben özetle belirtilen "blog sayfanızın bir konusu olsun, yoksa geniş kitlelere ulaşamazsınız" şeklindeki çıkarımlarına ters düşmemiş oluruz.


Daha önce başka şekillerde bir kullanımı var mıdır bilemiyorum, ancak 'faydayı paylaşmak' ifadesini son zamanlarda çokça ve fırsat buldukça kullandığımı farkettim. Hayatımızın gittikçe faydasız meşguliyetlerle doldurulmaya çalışıldığı günümüzde; faydalı olanın faydasıza üstün gelmesi gerektiğini, yani bu ifadenin aslında çok şey anlatması gerektiğini düşünenlerden iseniz eğer, bu sayfanın müdavimi olacağınızı şimdiden garanti edebilirim.


Neler Yazabilirim


İnsanın belirli bir yaşam tecrübesinin ardından -belli bir konuda uzmanlığı olmasa bile- insanlarla paylaşabileceği çok şeyi olması gerektiğini düşünürüm. Eğer yazı diline biraz da hakimse artık günümüzde bunu gerçekleştirmenin imkanları da fazlasıyla artmış durumda. Benimde burada yazacaklarım; 6 yıllık bir üniversite hayatım, yaklaşık 15 yılı aşan profesyonel iş yaşamım, 9 yılımı alan yurt dışı yaşam deneyimim ve başta da belirttiğim gibi kişisel gözlemlerimin bir yansıması olacaktır.


Bayram ziyaretinin ve blog yazısının kısa olanı makbuldür diyelim, daha fazla uzatmayalım ve yeniden faydayı paylaşmak ümidiyle diyelim....


Nihat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...