22 September 2016

CEP TELEFONUNDA INTERNET KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.



Bir zamanlar cep telefonlarımızda internet için 1-2 GB kota yetiyorken artık şimdilerde en az 2-3 kat fazlasına ihtiyaç duyulmaya başlandı. Yeni nesil 4.5G'nin buna elbette etkisi var ve belki ilerde daha da fazlasına ihtiyaç duyulacak.

Peki cep telefonunda internet kullanımını en aza indirmek için neler yapılabilir ?

1- Evde, iş yerinde ve tabii ki misafirlikte her zaman wi-fi internet kullanılmalı.
2- Yolda veya eve gelirken servis aracında youtube videosu, radyo filan açılmamalı.
3- Dışarıda mecbur olmadıkça whatsaptan resim-video paylaşılmamalı ya da kısıtlanmalı.
4- Dışarıda mecbur olmadıkça görüntülü görüşme yapılmamalı, gerekiyorsa kısa tutulmalı.
5- Mecbur olmadıkça (yurt dışı vs.) telefon görüşmeleri internet değil GSM üzerinden yapılmalı.
6- Telefonda resim-video çözünürlüğü yüksek yapılmamalı. Zaten herkes bu resimlere kendi cep telefonundan bakıyor ki küçük ekranlar için 2 MP fazlasıyla yeterlidir.
7- Ekran resimleri ya da vitrin yazıları gönderilirken resim kırparak gönderilmelidir. Bunu yaparak  1 - 1,5 MB yer tutan basit bir ekran görüntü resmi 80-100 Kb olarak gönderilebilir.
8- Aynı şekilde video paylaşımı yapılacağı zaman mutlaka göndermeden önce videonun ilgili kısımlarına göre kısaltma yapılmalı. Bir kaç saniyenin bile önemli olacağını unutmamak lazım.
8- Dışarıda facebook'ta gezinirken videolar açılmamalı. Birini açınca arka arkaya bir sürü izleniyor ve bu sürede indirilen büyük miktar data farkedilemiyor.
9- Telefonlarda otomatik güncelleme kapalı tutulmalı. Güncelleme bildirimi geldiğinde eğer wi-fi bağlı değilse engellenmeli.
10-Yüksek grafikli oyunlardan uzak durulmalı. Eğer çok isteniyorsa sadece wi-fi üzerinden oynanmalı.
11- Yüksek megapikselli resimler (manzara vs.) çekildiğinde telefon albümünde farklı bir yere alınmalı. Böylece bir süre sonra unutarak bu resimleri whatsapp gibi uygulamalarla gönderip almak engellenmiş olur.
12- Telefonda maç, sinema gibi uzun metrajlı görüntüler izlenirken öncesinde mobil data kapatılmalı ve yine aralarda wi-fi bağlantısı kontrol edilmeli. Siz farketmeden koca bir maçı kendi data hakkınızla izlemiş olabilirsiniz.
13- İki yakın telefon arasında resim, dosya vs. paylaşımı yaparken gmail, whatsapp gibi uygulamalar yerine farklı bağlantı şekilleri kullanılmalı, en güzeli bunu bir OTG üzerinden yapmak.
14 - Çok mecbur olmadıkça telefonun internet hotspot özelliği kullanılmamalı. Unutarak laptop üzerinden film izlediğinizi hatırladığınızda çok geç olabilir.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...